woensdag 29 januari 2014

29-01 Uitslag MRI/CT- scan

Afgelopen zondag en maandag zijn er een CT-scan en een MRI-scan gemaakt. Dit werd gedaan omdat Kees scheef zakte en ze wilden zeker weten dat dit niet kwam door een bloeding. Kees krijgt namelijk veel bloedverdunners, omdat hij niet zo mobiel is en een longembolie heeft.

Vandaag hadden we om 16.00 uur een afspraak met de arts voor de uitslag. Op de scan zijn nog steeds witte plekken te zien, maar ze zijn door de chemo wel minder geworden. Er is 1 plek die meer oplicht dan eerst. Het zou kunnen zijn dat het lymfoom hier extra actief is, maar het zou ook kunnen zijn dat dit niets bijzonders is (bijvoorbeeld veroorzaakt door de chemo die hij via de ruggenprikken heeft gekregen).
Eigenlijk is er nu nog niet zoveel over te zeggen. Normaal wordt ook pas later in de behandeling een scan gemaakt om te kijken hoe het er voor staat. Dit is nu eerder gedaan, vanwege de angst voor een bloeding.
Het plan is nu dat er over 3 weken opnieuw een MRI-scan wordt gedaan, zoals het oorspronkelijke plan was. Pas dan kunnen de artsen echt zeggen of de chemotherapie effect heeft gehad en wat het verdere behandelplan gaat zijn.

Zodra het medisch gezien veranwoord is, is het de bedoeling dat Kees gaat revalideren, waarschijnlijk in de buurt van Zwolle. Voor ons zou dit heel fijn zijn, omdat dit een hoop reistijd scheelt.

Verder blijft het nu dus afwachten en zal Kees verder moeten herstellen van de longembolie. Hij heeft hier sinds gister een stuk minder last van. Kees heeft wel heel veel conditie moeten inleveren sinds de longembolie. We hopen dat dit snel weer terug komt.

1 opmerking:

  1. Hoi Kees,

    Het is en blijft een "lange zit". Steeds maar weer dat afwachten. Hou de moed erin en weet dat jij constant in onze gedachten bent.
    Zie je snel weer en veel sterkte de komende weken.

    Ed, Tineke en the boys.

    BeantwoordenVerwijderen